Ανακοινώσεις


Ο κ. Νικόλας Τοφαρίδης στην εκπομπή του ΡΙΚ1 Απο Μέρα σε Μέρα - Ο ΦΠΑ στην Οικοδομήσιμη Γη

αναρτήθηκε στις 2 Ιαν 2018, 11:22 μ.μ. από το χρήστη LBDA 1

3 Ιανουαρίου 2018

Παρατίθεται πιο κάτω σύνδεση (link) της παρουσίας του κ. Νικόλα Τοφαρίδη στην εκπομπή του ΡΙΚ1 Από Μέρα σε Μέρα με θέμα ο ΦΠΑ στην οικοδομήσιμη γη.

 

www.cybc-media.com/vod2/index.php?view=playlist&playlist_id=8

 

Στη σελίδα αυτή επιλέξετε την εκπομπή με ημερομηνία 2/1/18. Ο κ. Τοφαρίδης εμφανίζεται στο σημείο 2:48:16.

 

Παρέμβαση του μέλους του ΔΣ του Συνεδέσμου κ. Ν. Τοφαρίδη στο SIGMA

αναρτήθηκε στις 26 Σεπ 2017, 12:37 π.μ. από το χρήστη LBDA 1

26 Σεπτεμβρίου 2017.

Παρατίθεται πιο κάτω σύνδεση (link) με το δελτίο ειδήσεων του Sigma που έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου στο οποίο έκανε παρέμβαση ο κ. Νικόλας Τοφαρίδης αναφορικά με το θέμα των διαβατηρίων
.

Το σχετικό ρεπορτάζ ξεκινά στο 12:45 και ο κ. Νικόλας Τοφαρίδης μιλά στο 14:00. Ακολουθεί συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών.

 

http://www.sigmatv.com/shows/tomes-sta-gegonota/episodes/10347?autoplay=1

 


Συνέντευξη του Προέδρου του Συνδέσμου, κ. Παντελή Λεπτού στην Εφημερίδα ΑΚΙΝΗΤΑ

αναρτήθηκε στις 7 Αυγ 2017, 10:00 μ.μ. από το χρήστη LBDA 1

8 Αυγούστου 2017.

Επισυνάπτεται συνέντευξη του Προέδρου του Συνδέσμου κ. Παντελή Λεπτού στην Εφημερία ΑΚΙΝΗΤΑ, τεύχος Ιουλίου.

Συνέντευξη του Προέδρου του Συνδέσμου, κ. Παντελή Λεπτού στο Περιοδικό ΝΟΜΙΣΜΑ

αναρτήθηκε στις 31 Ιουλ 2017, 11:43 μ.μ. από το χρήστη LBDA 1   [ ενημερώθηκε 1 Αυγ 2017, 5:28 π.μ. ]

1 Αυγούστου 2017.

Επισυνάπτεται συνέντευξη του Προέδρου του Συνδέσμου κ. Παντελή Λεπτού στο Περιοδικό ΝΟΜΙΣΜΑ, τεύχος Ιουλίου.

Επεκταθήκαμε σε νέες αγορές

αναρτήθηκε στις 12 Ιουν 2017, 12:22 π.μ. από το χρήστη LBDA 1

12 Ιουνίου 2017.

Επισυνάπτεται συνέντευξη του Πρόεδρου του Συνδέσμου, κ. Παντελή Λεπτού στην Εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

Ο Παντελής Λεπτός επανεξελέγη Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης

αναρτήθηκε στις 28 Μαΐ 2017, 9:57 μ.μ. από το χρήστη LBDA 1   [ ενημερώθηκε 28 Μαΐ 2017, 9:57 μ.μ. ]

26 Μαίου 2017.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, το οποίο προέκυψε από την Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαΐου στη Λευκωσία, συνήλθε στην πρώτη του συνεδρία και καταρτίστηκε σε σώμα. 

Πρόεδρος του Συνδέσμου επανεξελέγη ο κ. Παντελής Λεπτός, ενώ νέος Αναπληρωτής Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Γιάννης Μισιρλής. Στις θέσεις των δυο Αντιπροέδρων εκλέγηκαν οι κ.κ. Γιώργος Μάης και Αντώνης Κακουλλής, Γραμματέας ο κ. Πανίκος Λειβαδιώτης και Ταμίας ο κ. Γιάννος Πίπης. Το Διοικητικό Συμβούλιο συμπληρώνουν εννέα μέλη: Οι κ.κ. Μιχάλης Ζαβός, Σάββας Γεωργιάδης, Δημήτρης Ασσιώτης, Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου, Μάρκος Χριστοδούλου, Νικόλας Τοφαρίδης, Λεόντιος Χατζηβασίλης, Νικόλας Κάρουλλας και Πάνος Ιωαννίδης. 

Στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίας του σώματος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που καλείται να επιτελέσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και κάλεσε όλα τα μέλη να εργαστούν συλλογικά και μεθοδικά για επίτευξη των στόχων του Συνδέσμου. 

Ο κ. Λεπτός υπογράμμισε ότι ο τομέας των κατασκευών αποτελεί ένα σταθερό πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, σε μια περίοδο έντονου διεθνούς ανταγωνισμού και σημαντικών προκλήσεων. Τόνισε επίσης ότι τα πρόσφατα ενθαρρυντικά μηνύματα, δεν πρέπει να παρασύρουν σε εφησυχασμό και επανάπαυση, καθώς είναι πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν. Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, σημείωσε «θα συνεχίσει να έχει τεκμηριωμένη άποψη και αξιόπιστη θέση. Να παρακολουθεί τις τάσεις, τις εξελίξεις και τις κινήσεις άλλων χωρών και να προτείνει ενέργειες, σχέδια και κίνητρα, για να μπορέσει η Κύπρος να διατηρήσει και ενισχύσει τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα».

Ετήσια Γενική Συνέλευση - Καθοριστική η συμβολή του τομέα στην ανάπτυξη της οικονομίας

αναρτήθηκε στις 24 Μαΐ 2017, 1:32 π.μ. από το χρήστη LBDA 1

23 Μαϊου 2017.

Ο κλάδος ανάπτυξης γης και οικοδομών, τέσσερα μόλις χρόνια μετά τα γεγονότα του 2013, όχι μόνο κατάφερε να σταθεροποιηθεί αλλά επιδεικνύει δυναμική ουσιαστικής ανάκαμψης, τόνισε από το βήμα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Παντελής Λεπτός. 

Τη Συνέλευση τίμησε με την παρουσία του και απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος επιβεβαίωσε τις θετικές προοπτικές του κλάδου και χαρακτήρισε καθοριστική τη συμβολή του στην προσπάθεια για σταθεροποίηση και ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας. Χαιρετισμό στη Συνέλευση απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος της ΟΕΒ κ. Χρίστος Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος του CIPA κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης και ο Πρόεδρος της FIABCI (Τμήμα Κύπρου) κ. Γιάννος Αντωνίου. 

Ο τομέας των ακινήτων, τόνισε ο κ. Λεπτός, διαχρονικά αποτέλεσε έναν από τους βασικότερους συντελεστές ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας, με ουσιαστική συμβολή στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, στην τόνωση της ευρύτερης οικονομικής δραστηριότητας, στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην κάλυψη των στεγαστικών αναγκών, στην ενίσχυση των συναλλαγματικών αποθεμάτων και στην αύξηση του τουρισμού. 

Η κρίση στον δικό μας κλάδο, ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, είχε αρχίσει από το 2008-2009, σε βαθμό που είχε οδηγήσει αρκετούς να πιστεύουν ότι η αποδυνάμωση ή πτώση αυτού του τόσο σημαντικού για την κυπριακή οικονομία τομέα, θα ήταν οριστική. Την ώρα, όμως, υπογράμμισε ο κ. Λεπτός, που στην κυπριακή κοινωνία επικρατούσε κλίμα ανασφάλειας, αβεβαιότητας και απαισιοδοξίας, ο κλάδος των ακινήτων, έμπαινε στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ανάκαμψη. «Με αιχμή του δόρατος τη δημιουργική εξωστρέφεια –που πάντα χαρακτήριζε τις επιχειρήσεις του τομέα– απέδειξε την ανθεκτικότητα και το δυναμισμό του. Βρήκε λύσεις, διέψευσε όσους βιάστηκαν να τον υποτιμήσουν και ανέδειξε τις προοπτικές και τις μεγάλες δυνατότητές του, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας και της κοινωνίας». 

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ανέφερε ότι όλοι οι σημαντικοί δείκτες που παρακολουθούν και αποτυπώνουν την πορεία του τομέα ανάπτυξης γης και οικοδομών (πωλήσεις ακινήτων, ξένες επενδύσεις, άδειες οικοδομής, θέσεις εργασίας κ.ά.), επιβεβαιώνουν τις προοπτικές και τη συμβολή του κλάδου στην ανοδική πορεία της οικονομίας.

Αξιολογώντας τους παράγοντες που συνέβαλαν στην ουσιαστική ανάκαμψη του κλάδου, ο κ. Λεπτός σημείωσε ότι «χωρίς αμφιβολία, εκεί που πετύχαμε περισσότερα ήταν εκεί που είχαμε την στήριξη του κράτους. Εκεί που πετύχαμε μια παραγωγική συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επιδεικνύοντας δημιουργικότητα και ευελιξία». 

Παραθέτοντας μερικά από τα μέτρα που λήφθηκαν, αναφέρθηκε στη μονιμοποίηση των πολεοδομικών κινήτρων, στη μείωση των μεταβιβαστικών τελών, στη απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής φόρου κεφαλαιουχικών κερδών που προκύπτουν από πώληση ακινήτου, στη βελτίωση του σχεδίου για απόκτηση υπηκοότητας και στις συνεχείς βελτιώσεις των κριτηρίων για παραχώρηση άδειας μόνιμης παραμονής μέσω επένδυσης. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εκστρατείες προώθησης της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού στο εξωτερικό και χαρακτήρισε κορυφαία στιγμή για τον κλάδο, τη συμμετοχή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας στο συνέδριο που ο Σύνδεσμος οργάνωσε στην Σαγκάη. 


Σήμερα, συνέχισε ο κ. Λεπτός, ο τομέας ανάπτυξης γης και οικοδομών απασχολεί πάνω από 35,000 εργαζομένους –όσους περίπου και η τουριστική βιομηχανία– ενώ προσφέρει ευκαιρίες συνεργασίας σε χιλιάδες άλλους επαγγελματίες από πολλούς κλάδους. «Την ίδια στιγμή, τόσο οι δικοί μας υπολογισμοί όσο και της πολιτείας, ανεβάζουν το ποσό που εισέρρευσε στην κυπριακή οικονομία από ξένες επενδύσεις στην αγορά ακινήτων, αυτά τα 3 χρόνια, πάνω από €4 δις». 


Η έξοδος από το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, η σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και οι συνεχείς αναβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, επιβεβαιώνουν τις θετικές της προοπτικές, υπέδειξε ο κ.
Λεπτός. «Τα δεδομένα αυτά, όμως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγήσουν σε εφησυχασμό ή πισωγυρίσματα. Διανύουμε ακόμη μια κρίσιμη μεταβατική περίοδο, στην οποία καλούμαστε να παραμείνουμε σοβαροί και να εργαστούμε με συλλογικότητα και ευελιξία». 

Εάν θέλουμε να ενισχύσουμε τη θέση της Κύπρου, σημείωσε ο κ. Λεπτός, είναι ανάγκη να εκσυγχρονίζουμε συνεχώς δομές και πρακτικές, να περιορίσουμε τη γραφειοκρατία και να εφαρμόσουμε γρήγορες διαδικασίες. «Αναγνωρίζουμε τις βελτιώσεις που έγιναν για αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, των δυσλειτουργιών και της πολυπλοκότητας του συστήματος διοίκησης. Όμως υπάρχουν εμπόδια που εξακολουθούν να καθυστερούν και να ταλαιπωρούν τις επιχειρήσεις –που μέσα σε αυτό το πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον θέλουν και μπορούν να επενδύσουν– αλλά και τους πολίτες και τους ξένους επενδυτές». 

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του συστήματος αδειοδότησης έργων και έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας, στην ενοποίηση όλων των τελών ανάπτυξης και αδειοδότησης ακινήτων και όλων των φορολογιών, στην απλοποίηση πολλών διαδικασιών μέσω της προώθησης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και στη ρύθμιση του θέματος αξιοποίησης της κρατικής γης, με τρόπο που δεν θα δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά στέγης. 

Στη διάρκεια της Συνέλευσης, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών τίμησε για την πολυετή προσφορά τους και για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους προς τον Σύνδεσμο τους τρεις πρώην Προέδρους του: Τον αείμνηστο Θεοδόση Καραολή και τους κ.κ. Μιχαλάκη Λεπτό και Κλεόβουλο Τοφαρίδη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών

αναρτήθηκε στις 19 Μαΐ 2017, 12:49 π.μ. από το χρήστη LBDA 1

19 Μάϊου 2017.

Σε μια πολύ καλή στιγμή για την Κυπριακή οικονομία και την αγορά ακινήτων πραγματοποιείται η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, μέλος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ). Όλοι οι δείκτες που παρακολουθούν και αποτυπώνουν την πορεία του κλάδου (πωλήσεις προς εγχώριους και ξένους αγοραστές, άδειες οικοδομής, θέσεις εργασίας κ.ά.) κινούνται ανοδικά εδώ και αρκετούς μήνες, με κάποιους εξ αυτών να βρίσκονται ήδη σε επίπεδα προ κρίσης. 

Η Συνέλευση, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 23 Μαΐου 2017, στο Ξενοδοχείο Χίλτον στη Λευκωσία. 

Τη Συνέλευση αναμένεται να τιμήσουν επίσης με την παρουσία τους αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων, πρέσβεις, βουλευτές, ανώτεροι κρατικοί αξιωματούχοι, παράγοντες της αγοράς ακινήτων και άλλοι επίσημοι. Χαιρετισμό θα απευθύνουν επίσης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων κ. Χρίστος Μιχαηλίδης, Πρόεδρος του CIPA κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης και ο Πρόεδρος της FIABCI (Τμήμα Κύπρου) κ. Γιάννος Αντωνίου.. 

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Παντελής Λεπτός κατά την ομιλία του ενώπιον της Συνέλευσης αναμένεται να αναφερθεί στη θετική πορεία και προοπτικές του κλάδου και στην ουσιαστική συμβολή που είχε στην προσπάθεια για επάνοδο της κυπριακής οικονομίας σε αναπτυξιακούς ρυθμούς. Αναμένεται επίσης να καταθέσει εισηγήσεις του Συνδέσμου οι οποίες θα καταστήσουν την Κύπρο ακόμη πιο ελκυστικό και ανταγωνιστικό προορισμό για επενδύσεις σε ακίνητα και το οικονομικό περιβάλλον της χώρας ακόμη πιο φιλικό και ευέλικτο για την επιχειρηματική δραστηριότητα. 

Κατά το τελετουργικό μέρος της Συνέλευσης θα τιμηθούν για τη σημαντική τους προσφορά στον Σύνδεσμο, οι πρώην Πρόεδροι, κ.κ. Κλεόβουλος Τοφαρίδης και Μιχαλάκης Λεπτός και ο εκλιπών Θεοδόσης Καραολής.

Η αγορά ακινήτων συνεχίζει δυναμικά - Αύξηση πωλήσεων και τον Μάρτιο

αναρτήθηκε στις 19 Απρ 2017, 3:32 π.μ. από το χρήστη LBDA 1

19 Απριλίου 2017.

Το Μάρτιο του 2017, οι πωλήσεις ακινήτων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα το Τμήμα Κτηματολογίου, ανήλθαν σε 626 καταγράφοντας αύξηση 16% έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2016. Οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου του έτους διαμορφώνονται στο +10% έναντι του αντίστοιχου περσινού, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις του Μαρτίου του 2017 είναι περισσότερες, όχι μόνο έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2013 (του τελευταίου πριν από την τραπεζική κρίση και την είσοδο της χώρας μας στο μνημόνιο), αλλά και έναντι του 2012.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών τονίζει για ακόμα μια φορά ότι η αγορά ακινήτων έχει τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές οι οποίες διαφαίνονται ξεκάθαρα, όχι μόνο στο επίπεδο των πωλήσεων αλλά και των αδειών οικοδομής. Ενθαρρυντικά είναι και τα σημάδια της ανεργίας η οποία εδώ και αρκετούς μήνες καταγράφει μείωση.

Οι προϋποθέσεις για δυναμική ανάκαμψη του τομέα ανάπτυξης γης και της κατασκευαστικής βιομηχανίας είναι μπροστά μας δίνοντας τη δυνατότητα στον σημαντικό αυτό τομέα, να συμβάλει καταλυτικά όπως και στο παρελθόν, τόσο στην προσπάθεια για ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας όσο και στην αύξηση των εσόδων του κράτους.

Συνέντευξη του Προέδρου του Συνδέσμου, κ. Παντελή Λεπτού στο Περιοδικό ΝΟΜΙΣΜΑ

αναρτήθηκε στις 1 Φεβ 2017, 3:21 π.μ. από το χρήστη LBDA 1

31 Ιανουαρίου 2017. 

Επισυνάπτεται πρόσφατη συνέντευξη του Προέδρου του Συνδέσμου, κ. Παντελή Λεπτού στο περιοδικό ΝΟΜΙΣΜΑ με θέμα Το Μέλλον του Κλάδου το 2017.

1-10 of 69