7ο Συνέδριο Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών

αναρτήθηκε στις 7 Οκτ 2011, 12:12 π.μ. από το χρήστη LBDA 1
28 Σεπτεμβρίου 2011.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, μέλος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), σε συνεργασία με το Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS) διοργανώσαν το 7ο Συνέδριο Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών με θέμα «Ταλαιπωρημένος Μεν, Ελκυστικός Δε» την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011 στη Λευκωσία.

Πάνω από 150 στελέχη επιχειρήσεων παρευρέθηκαν για να ενημερωθούν για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σε επίκαιρα ζητήματα που επηρεάζουν την οικοδομική βιομηχανία και γενικότερα τον τομέα της κτηματαγοράς στην Κύπρο. Τέθηκαν επί τάπητος τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας αυτός και  διατυπώθηκαν εισηγήσεις προς επίλυση τους.

Στο συνέδριο απεύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ. Κίκης Καζαμίας, Υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Ζαβός, Αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών και Πέτρος Στυλιανού, Πρόεδρος του RICS Κύπρου.

Μεταξύ των θεμάτων που παρουσιάστηκαν ήταν και τα ακόλουθα:

• Emerging trends in real estate
  • H κυπριακή οικονομία, ενεργειακή κρίση και οι επιπτώσεις στην αγορά ακινήτων
  • Nέα τοπικά σχέδια και πολεοδομικές ζώνες
  • Έχετε Ασφάλεια ή Είστε Ασφαλισμένος ;
  • From Russia with love: The Russian overseas property market
  • Technical due diligence
  • Dispute resolution in real estate
  • Ενεργειακή απόδοση κτιρίων
  • Δείκτης οικοδομικής βιομηχανίας
  • Inter-city price and  rent trends in the Cyprus real estate market
  • Πολεοδομική αμνηστία-Last Chance (συζήτηση στρογγυλής τραπέζης)

Καινοτομία του φετινού συνεδρίου αποτέλεσαν τα «60 λεπτά» ανάπτυξης γης με καλεσμένο τον Υπουργό Εσωτερικών, κ Νεοκλή Συλικιώτη και συντονιστή τον δημοσιογράφο Χρύσανθο Τσουρούλλη όπου συζητήθηκαν όλα τα  φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον τομέα ανάπτυξης γης και οικοδομών.