9ο Συνέδριο Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών

αναρτήθηκε στις 18 Νοε 2013, 10:37 μ.μ. από το χρήστη LBDA 1
12 Νοεμβρίου 2013.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, μέλος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), σε συνεργασία με το Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS) διοργανώσαν το 9ο Συνέδριο Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών με θέμα «Ο Τομέας Ανάπτυξης Γης & Οικοδομών το 2014 και 2015» την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 στη Λευκωσία.

Πάνω από 100 στελέχη επιχειρήσεων παρευρέθηκαν για να ενημερωθούν για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σε επίκαιρα ζητήματα που επηρεάζουν την οικοδομική βιομηχανία και γενικότερα τον τομέα της κτηματαγοράς στην Κύπρο.

Στο συνέδριο απεύθυναν χαιρετισμό οι κκ Παντελής Λεπτός, Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών και Πέτρος Στυλιανού, Πρόεδρος του RICS Κύπρου

Μεταξύ των θεμάτων που παρουσιάστηκαν ήταν και τα ακόλουθα:

· Προβλέψεις για τον τομέα το 2014 και 2015
· Οι Ευκαιρίες και Οι Προοπτικές των Εταιρειών Ανάπτυξης Γης
· Το πρόβλημα και οι λύσεις στην χρηματοδότηση και διαχείρισης του χρέους των εταιρειών ανάπτυξης γης και οικοδομών
· Η σημασία των ακινήτων στην Κύπρο σαν επενδυτική επιλογή
· Συναλλαγές στον τομέα ανάπτυξης γης
· Εκποιήσεις Ακινήτων: Μύθοι και Πραγματικότητες
· Εκτιμήσεις Ακινήτων: Η νέα τάξη πραγμάτων

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσέλκυσε η συζήτηση με την κα. Αθηνά Αριστοτέλους-Κληρίδου, Αναπληρωτής Διευθύντρια στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως όπου συζήτησε με εκπροσώπους εταιρειών ανάπτυξης γης και εκτιμητές ακινήτων για τα καυτά θέματα που αφορούν τον κλάδο.