Εφικτή η έκδοση τίτλου ταυτόχρονα με την παράδοση του ακινήτου

αναρτήθηκε στις 2 Ιαν 2014, 10:47 μ.μ. από το χρήστη LBDA 1

13 Δεκεμβρίου 2013.

Θέματα εκσυγχρονισμού και απλοποίησης των διαδικασιών αδειοδότησης και τιτλοποίησης ακινήτων, συζήτησε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικο, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, υπό τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Παντελή Λεπτό.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε παρουσίαση των πορισμάτων μελέτης που ετοίμασε ειδική επιτροπή του Συνδέσμου, στην οποία αναλύονται οι βελτιώσεις και απλοποιήσεις που μπορούν να γίνουν σε όλα τα στάδια της διαδικασίας αδειοδότησης και τιτλοποίησης, ούτως ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης της γραφειοκρατίας και της έκδοσης του τίτλου ιδιοκτησίας και της μεταβίβασης ταυτόχρονα με την παράδοση του ακινήτου.

Τόσο ο Υπουργός Εσωτερικών όσο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες που συμμετείχαν στη σύσκεψη, συμφώνησαν με τις γενικές κατευθύνσεις της πρότασης του Συνδέσμου τις οποίες ανέλαβαν να μελετήσουν. Ο κ. Χάσικος δεσμεύθηκε ότι στη διαβούλευση που θα προηγηθεί της διαμόρφωσης των σχετικών νομοσχεδίων, ο Σύνδεσμος θα κληθεί εκ νέου για να διατυπώσει σχόλια και απόψεις.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης η πορεία της αγοράς και αξιολογήθηκε θετικά η αποδοτικότητα του σχεδίου έκδοσης αδειών μόνιμης παραμονής σε αλλοδαπούς που αγοράζουν ακίνητη περιουσία στην Κύπρο, καθώς και το σχέδιο παραχώρησης υπηκοότητας σε αλλοδαπούς που επενδύουν στην Κύπρο ποσό πέραν των €5 εκατομμυρίων.
Comments