Μοχλός ανάπτυξης και ευημερίας το Επενδυτικό Πρόγραμμα

αναρτήθηκε στις 25 Οκτ 2019, 1:15 π.μ. από το χρήστη LBDA 1
25 Οκτωβρίου 2019.    

Με τις πρόσφατες αλλαγές κατέστη πιο αυστηρό και πιο αξιόπιστο
έναντι αντίστοιχων προγραμμάτων πολλών άλλων χωρών

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών (μέλος της ΟΕΒ), υπογραμμίζει για μία ακόμη φορά την καθοριστική συμβολή του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος στην κοινή προσπάθεια για ανάπτυξη της οικονομίας και οικοδόμηση συνθηκών μακροχρόνιας ευημερίας.

Το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα είχε τα τελευταία χρόνια ουσιαστική συνεισφορά στη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας σε πολλούς τομείς της οικονομίας αγγίζοντας σχεδόν κάθε σπίτι, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην προσπάθεια προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων, στην αύξηση των εσόδων του κράτους και στη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος μέσω της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Εάν κατά την εφαρμογή του Προγράμματος υπήρξαν λάθη ή παραλείψεις, αυτές δεν αναιρούν, ούτε μειώνουν τη σημασία του για το παρόν και το μέλλον της κυπριακής οικονομίας. Άλλο είναι η εποικοδομητική κριτική και η βελτίωση συγκεκριμένων παραμέτρων και άλλο ο μηδενισμός. Θέση του Συνδέσμου είναι ότι οι αλλαγές που προωθήθηκαν το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Καθιστούν το πρόγραμμα ακόμη πιο ισχυρό και αξιόπιστο και ταυτόχρονα πιο αυστηρό. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Σύνδεσμος χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να διερευνήσει συγκεκριμένες περιπτώσεις, ώστε να διαπιστωθεί εάν προκύπτει οτιδήποτε μεμπτό.

Η κυπριακή οικονομία είναι σήμερα μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην ΕΕ. Αυτό οφείλεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει, μεταξύ αυτών και το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα. Παραμένει ωστόσο ευάλωτη και οι υπεύθυνες προσεγγίσεις αποτελούν βασική προϋπόθεση για τη συνέχιση της ανοδικής της πορείας. Η στοχοποίηση του Προγράμματος πλήττει την αξιοπιστία της χώρας μας και θέτει σε κίνδυνο όλα όσα έχουμε επιτύχει με επιμονή και συλλογική προσπάθεια τα τελευταία χρόνια. Η θωράκιση του Προγράμματος συνεπώς, είναι εκ των ων ουκ άνευ.
Comments