Να πληρώσουμε το φόρο που αναλογεί σε περιουσίες που πραγματικά κατέχουμε

αναρτήθηκε στις 26 Σεπ 2013, 12:03 π.μ. από το χρήστη LBDA 1
25 Σεπτεμβρίου, 2013.  

Ύστατη έκκληση προς τη Βουλή για διαφοροποίηση του Νομοσχεδίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, μέλος της ΟΕΒ, το οποίο συνήλθε σήμερα εκτάκτως για να συζητήσει το θέμα της Φορολογίας Ακίνητης Ιδιοκτησίας, αποφάσισε όπως απευθύνει ύστατη έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όπως λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τις ενστάσεις που επανειλημμένως έχουν εκφραστεί από το Σύνδεσμο και άλλους φορείς και αφορούν τις περιπτώσεις κατά τις οποίες ένα ακίνητο έχει πωληθεί και παραδοθεί, αλλά είτε δεν έχει εκδοθεί ο τίτλος ιδιοκτησίας είτε έχει εκδοθεί αλλά δεν έγινε η μεταβίβαση.

Θεωρούμε άδικο για τις επιχειρήσεις μας που, μέσα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επιβιώσουν και να συγκρατήσουν θέσεις εργασίας, να καλούνται να καταβάλλουν φορολογίες για περιουσίες τις οποίες δεν κατέχουν. Θεωρούμε επίσης άδικο για τους αγοραστές μας, να υποχρεωνόμαστε εμείς από την ίδια την Πολιτεία, να τους επιβάλλουμε φορολογίες πολλαπλάσιες εκείνων που κανονικά θα έπρεπε να τους επιβληθούν, επειδή φορολογούμαστε σε κλίμακες σαφώς ψηλότερες από εκείνες που αναλογούν στις δικές τους περιουσίες. 

Τυχόν παράταση αυτής της ανορθόδοξης πρακτικής, το μόνο που θα επιτύχει θα είναι μια αχρείαστη γραφειοκρατία και ταλαιπωρία των πολιτών, οι οποίοι είναι σαφές ότι θα διεκδικήσουν από το κράτος επιστροφή του ποσού με το οποίο υπερχρεώθηκαν.

Δηλώνουμε έτοιμοι, παρά τις δυσκολίες, να καταβάλουμε τις αυξημένες φορολογίες που αναλογούν στις περιουσίες που πραγματικά κατέχουμε, αλλά αδυνατούμε να πληρώσουμε για περιουσίες τις οποίες έχουμε αποξενωθεί.

Καλούμε τους βουλευτές να ψηφίσουν με γνώμονα τη δίκαιη μεταχείριση των πολιτών και την ανάγκη επιβίωσης των επιχειρήσεων του τόπου και να μην δεχθούν αδιαμαρτύρητα την άρνηση των υπηρεσιών, εδώ και πολλούς μήνες, να βρουν λύση ώστε η πιο πάνω πρότασή μας να είναι άμεσα εφαρμόσιμη.

Δεν είναι πρόθεσή μας να επιδεινώσουμε περαιτέρω την πολύ δύσκολη θέση στην οποία ήδη βρίσκεται το κράτος μας, όμως πρέπει να είναι σαφές ότι οι αποφάσεις που θα λάβει αύριο η Βουλή των Αντιπροσώπων, είναι καθοριστικές για την κοινή προσπάθεια που καταβάλλεται για ανάπτυξη της οικονομίας και προσέλκυση ξένων επενδύσεων.Comments