ΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

αναρτήθηκε στις 28 Ιουν 2011, 1:43 π.μ. από το χρήστη LBDA 1
24 Ιουνίου 2011.

Τελευταία εμφανίζονται εταιρείες που υπόσχονται στους Αγοραστές ακινήτων γρήγορη έκδοση των τίτλων ιδιοκτησίας τους, παρακάμπτοντας τους Αρχικούς Ιδιοκτήτες-Πωλητές. 

Οι Αγοραστές πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορεί να παγιδευτούν με σημαντικά επιπλέον έξοδα και αμοιβές που ενδεχομένως ήδη έγιναν ή δεν χρειάζεται να γίνουν.

Οι Αγοραστές πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι η διαδικασία έκδοσης τίτλων είναι χρονοβόρα και τυχόν παρέμβασή τους, πριν συνεννοηθούν με τον Πωλητή, ενδέχεται να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα και καθυστερήσεις για τους ίδιους και άλλους Αγοραστές.

Είναι λοιπόν φανερό ότι οι Αγοραστές κινδυνεύουν να εκτεθούν σε σημαντικά περιττά έξοδα χωρίς κανένα όφελος, όταν μάλιστα η έκδοση των τίτλων πρέπει να γίνει από τους Αρχικούς Ιδιοκτήτες-Πωλητές οι οποίοι δεν μπορεί να παρακαμφθούν.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ:

§ Να μιλήσουν πρώτα με τον Πωλητή τους για να πληροφορηθούν το λόγο της καθυστέρησης, ποιος ευθύνεται (ο Πωλητής, το Κράτος ή άλλος Αγοραστής που παρανομεί;) και αν ο Πωλητής προωθεί τη διαδικασία των τίτλων.

§ Μόνο αν ο πωλητής αρνείται ή καθυστερεί αναίτια να προχωρήσει, πρέπει ο Αγοραστής να ζητήσει τη βοήθεια τρίτων.

§ Αν ακολουθήσουν την πιο πάνω απλή διαδικασία, θα εξοικονομήσουν σημαντικό χρόνο, κόστος και ταλαιπωρία.

Comments