Ο τομέας ανάπτυξης γης έχει προοπτικές και μπορεί να συμβάλει στην ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας

αναρτήθηκε στις 9 Απρ 2013, 11:27 μ.μ. από το χρήστη LBDA 1
9 Απριλίου 2013

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με αντιπροσωπεία των Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης 

Σειρά θεμάτων που απασχολούν τον τομέα ανάπτυξης γης συζήτησε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικο αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, υπό τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Παντελή Λεπτό. 

Κατά τη συνάντηση εκφράστηκε η κοινή πεποίθηση ότι ο τομέας, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην παρούσα φάση η κυπριακή οικονομία, έχει προοπτικές ανάπτυξης και μπορεί να συνεχίσει να συμβάλλει καθοριστικά τόσο στα οικονομικά του κράτους και στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας του τόπου όσο και στην αγορά εργασίας. 

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν η φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας, η βελτίωση και επιτάχυνση της διαδικασίας χορήγησης άδειας μετανάστευσης (μόνιμης διαμονής) σε υπηκόους τρίτων χωρών, οι διαδικασίες αδειοδότησης έργων και τιτλοποίησης ακινήτων και η παροχή κινήτρων για επίσπευση των αναπτύξεων. Συζητήθηκε επίσης διεξοδικά το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τονίστηκε η ανάγκη επιμήκυνσης της περιόδου έναρξης της διαδικασίας εκποίησης, καθώς και η ανάγκη επιμήκυνσης της περιόδου αποπληρωμής και δραστικής μείωσης των επιτοκίων. 


Ο Υπουργός Εσωτερικών άκουσε με πολλή ενδιαφέρον τις εισηγήσεις του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, μέλους της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), και ανέλαβε να εξετάσει συγκεκριμένα μέτρα και νομοθεσίες, καθώς και εισηγήσεις προς το Υπουργικό Συμβούλιο με στόχο την αποτελεσματική προώθησή τους. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Ανδρέας Ασσιώτης, οι αναπληρωτές διευθυντές του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως κυρία Αθηνά Αριστοτέλους-Κληρίδου και του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας κ. Ανδρέας Σωκράτους και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.


Comments