Υπεύθυνη διαχείριση του σχεδίου πολιτογράφησης μέσω επένδυσης

αναρτήθηκε στις 27 Φεβ 2018, 9:25 μ.μ. από το χρήστη LBDA 1   [ ενημερώθηκε 27 Φεβ 2018, 9:26 μ.μ. ]
27 Φεβρουαρίου 2018  

Ζωτικής σημασίας ο σεβασμός των προσωπικών δεδομένων των επενδυτών

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών (μέλος της ΟΕΒ) εκφράζει προβληματισμό και ανησυχία για τη διαρροή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ονομάτων επενδυτών που επέλεξαν την χώρα μας για επενδύσεις, αξιοποιώντας το σχέδιο πολιτογράφησης, και τονίζει την ανάγκη τήρησης της εμπιστευτικότητας και σεβασμού των προσωπικών δεδομένων των επενδυτών.

Η συμβολή του σχεδίου πολιτογράφησης μέσω επένδυσης, υπήρξε καταλυτική στην προσπάθεια για ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας. Ως εκ τούτου, η προσεκτική διαχείριση και προβολή του σχεδίου, μακριά από υπερβολές και ενέργειες οι οποίες ενδεχομένως να εκθέτουν τη χώρα μας και να επηρεάζουν δυσμενώς τις προοπτικές του σχεδίου είναι επιβεβλημένη.

Ο Σύνδεσμος έχει εκφράσει την πλήρη στήριξή τους στις προσπάθειες της Κυβέρνησης και άλλων εμπλεκόμενων φορέων, όπως ο CIPA, να περιορίσουν φαινόμενα επιθετικής διαφήμισης και τη συμφωνία του με τους αυστηρότερους κανονισμούς για τη διαχείριση του σχεδίου που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Μια άλλη παράμετρος η οποία χρήζει πολύ προσεκτικής διαχείρισης από όλους τους εμπλεκομένους, είναι αυτή που αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων των επενδυτών. Ως προς το συγκεκριμένο θέμα, μας βρίσκει σύμφωνους η θέση που διατύπωσε στη Βουλή η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Το σχέδιο πρέπει να προστατευτεί γιατί αποτελεί σημαντικό κίνητρο για προσέλκυση ξένων επενδύσεων και έχει συμβάλει στη δυναμική επαναδραστηριοποίηση του κατασκευαστικού τομέα και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Comments